Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر روز یکشنبه ۲۳ آبان سال گذشته بود که دو زمین لرزه شدید با قدرت ۶.۴ و ۶.۳ ریشتر منطقه فین شهرستان بندرعباس را به لرزه در آورد.

این زمین لرزه شدید هر چند در منطقه فین تلفات جانی نداشت و تنها در شهر بندرعباس یک کشته بر جای گذاشت، اما خسارات زیادی به منازل و زیر ساخت‌های این منطقه وارد کرد.

ناهماهنگی دستگاه‌های امدادی و خدمات رسان در مدیریت این رخداد طبیعی به ویژه در زمینه توزیع چادر و اقلام غذایی در بین مردم آسیب دیده از همان ساعات نخست به وضوح دیده شد و تا چند روز نیز ادامه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تخریب و ترک خوردگی خانه‌ها و وقوع پس لرزه‌های متعدد و شدید که البته همچنان هم کم و بیش ادامه دارد، مردم روستا‌های بخش فین را به شدت نگران کرده بود چرا که باید در روز‌های سرد فصل پاییز و زمستان با کمترین امکانات در چادر زندگی کنند.

مسئولان استانی و کشوری در بازدید‌های خود از مناطق زلزله زده بخش فین قول دادند که روند بازسازی منازل آسیب دیده به سرعت آغاز می‌شود و تا پایان سال و شب عید مردم در خانه‌های جدید خود اسکان پیدا خواهند کرد و خانه‌هایی هم که دچار ترک خوردگی شده اند، به سرعت تعمیر می‌شوند.

قول مسئولان تا حدی نگرانی مردم منطقه را کاهش داد و عملیات آواربرداری و ساخت خانه‌های مسکونی جدید در بخش فین از روستای گیشان غربی که یکی از کانون‌های اصلی زلزله بود، آغاز شد.

چند روزی کار ساخت خانه‌ها با سرعت خوبی پیش می‌رفت و مردم امیدوار به تحقق وعده مسئولان بودند. اما پس از گذشت چند روز از آغاز عملیات بازسازی خانه ها، روند کار کند شد و پیمانکاران اعلام کردند که هیچ پولی به آن‌ها داده نشده که بتوانند کار را پیش ببرند.

با این وجود، اما مسئولان با ارائه آمار‌های عجیب در زمینه پیشرفت فیزیکی ساخت خانه ها از روند بازسازی رضایت داشتند!

به هر حال بیش از چهار ماه از وقوع زمین لرزه گذشت و شب عید هم فرا رسید، اما مردم همچنان با شرایط سخت در چادر زندگی می‌کردند و دلخور از قول‌هایی که مسئولان دادند و عملی نشدند.

حالا و با گذشت دو ماه از سال جدید و حدود ۶ ماه از وقوع زمین لرزه فین، مدیرکل بنیاد مسکن هرمزگان قول جدیدی داده و می‌گوید که کار ساخت ۲۱۰۰ واحد مسکونی تا سه ماه آینده در منطقه فین به پایان می‌رسد و مردم در خانه‌های خود اسکان پیدا می‌کنند.

شهریار نوری زاده می‌گوید: بر اساس اولویت، واحد‌های مسکونی خانواده‌هایی که در چادر زندگی می‌کنند تا یک ماه دیگر به بهره برداری می‌رسد و سایر واحد‌ها نیز تا سه ماه دیگر تکمیل می‌شود.

نوری زاده این را هم گفته که با حل مشکل پرداختی بانک‌ها، اقساط بازسازی منازل مسکونی آسیب دیده در زلزله به حساب خانوار‌ها واریز می‌شود.

به گفته مدیرکل بنیاد مسکن هرمزگان، ساخت ۳۹۸ واحد مسکونی شهری باقی مانده نیز در صورت استقبال مردم و صدور پروانه ساخت به زودی آغاز می‌شود.

با این تفاسیر مردم روستا‌های بخش فین باید تابستان داغ امسال را هم در چادر و یا خانه‌های نا ایمن سپری کنند و چشم انتظار تحقق وعده‌های مسئولان باشند.

اما در این بین موضوع مهمی دیگری هم وجود دارد و اینکه تکلیف‌های خانه‌های تعمیری چه خواهد شد و وام تعمیرات چه زمانی به مردم پرداخت می‌شود؟ در این زمینه مسئولان بنیاد مسکن اظهار نظری دقیقی نکرده اند.

نویسنده: پرویز بلوچیان رضوان

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زلزله فین بنیاد مسکن ساخت خانه ها زمین لرزه بخش فین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۵۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه زمان آغاز فعالیت‌های پروژه روستایی را از تیرماه سال ۱۴۰۱ در دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی (ع) در حال انجام است. وخدماتی که در دو سال گذشته در حوزه محرومیت‌زدایی انجام شده معادل اقدامات ۱۵ سال گذشته است.
داودی با اشاره به اینکه دو پروژه آبرسانی مجتمع امام علی (ع) یک و دو برای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است گفت: وی با اشاره به اینکه آبرسانی به ۳۲۵ روستا در استان آماده افتتاح و بهره‌برداری است

وی افزود: از این تعداد ۲۱۰ روستا در قرارگاه محرومیت‌زدایی توسط سپاه و ۱۱۵ روستا در قالب پروژه ملی و روستایی اجرا شده که طی یک یا دو ماه آینده افتتاح می‌شوند.

وی گفت: در حوزه آبرسانی روستایی تاکنون ۶۲۵ کیلومتر لوله گذاری و ۱۵۳ باب مخزن، ۴۹ باب ایستگاه پمپاژ احداث و ۴۶ چاه حفر شده و در مجموع ۴۵ هزار نفر از آب شرب بهره‌مند خواهند شد.

داودی با اشاره به اینکه دو پروژه آبرسانی مجتمع امام علی (ع) یک و دو برای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است افزود: پروژه مجتمع امام علی (ع) یک، یک حلقه چاه عمیق حفر، ۲۱ باب مخزن و پنج باب ایستگاه پمپاژ احداث و ۸۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده است.

وی با بیان اینکه با افتتاح این پروژه بیش از ۲۰۰۰ هم استانی از آب شرب پایدار بهره‌مند خواهند شد گفت: این روستاییان هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و تاکنون آبرسانی سیار داشته یا از چشمه‌های محلی غیربهداشتی استفاده کرده‌اند و اکنون برای نخستین بار از آب سالم و شبکه آب و خطوط انتقال منتفع می‌شوند.
داودی با بیان اینکه این روستا‌ها آخرین روستا‌های شهرستان کرمانشاه منتهی به شهرستان اسلام‌آباد غرب هستند افزود: از ۱۸ روستای مذکور هشت روستا امروز از آب شرب بهره‌مند شدند و آبرسانی به ۱۰ روستای دیگر نیز تا پایان اردیبهشت افتتاح خواهد شد؛ که با افتتاح این طرح‌ها بیش از دوهزار هم استانی برای نخستین بار از آب سالم و شبکه آب شرب پایدار بهره‌مند شدند؛ که هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و آبرسانی سیار یا از چشمه‌های محلی غیربهداشتی استفاده کرده‌اند.
وی مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه ۱۴۰۴ وارد مدار می‌شود گفت: که در واقع یکی از پروژه‌های مهم و مطالبات جدی این کلانشهر محسوب می‌شود که از نظر مسائل بهداشتی، زیست محیطی و صنعتی بسیار اثرگذار خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: تصفیه فاضلاب ۳۲۴ هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه در مدول شمالی این تصفیه خانه در حال انجام است و نیاز کرمانشاه این است که دو تصفیه خانه ۴۰۰ هزار نفری نیز ساخته شود.
وی عنوان کرد: اکنون مدول دو تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر در حال ساخت است و آخرین تکنولوژی‌های جهان در حوزه تصفیه فاضلاب با بالاترین امکانات در آن استفاده خواهد شد.
داودی با اشاره به اینکه ظرفیت این تصفیه‌خانه ۶۷ هزار مترمکعب در شبانه‌روز است و بخش‌هایی از کرمانشاه را تحت پوشش قرار می‌دهد گفت: ساخت این تصفیه خانه در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ شروع شده و با توجه به اینکه مصوبه سفر رئیس جمهور بوده و اعتباری به آن تخصیص داده شده اکنون ۲۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دیگر خبرها

  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • اعتراض مردم به روند کند ساخت طرح ۸۱۰۰ واحدی
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی